Villanyszerelés Budapest
2016. szeptember 27. írta: szita

Villanyszerelés Budapest

Az oldalamon képek lettek feltöltve a villanyszerelésl, bemutatva a munkafázisokat. Alapszerelés fogalma:
Felrajzolom a falra a kapcsolókat, konnektorokat, azután a nyomvonalat, majd a fal marása a falat, vésése, azután a dobozokat csöveket gipszel rögzítjük.

A vezetékeket behúzzuk , ilyenkor már a gyengeáramú hálózatot is kialakítjuk (tv, internet, riasztó).
A vezetékeket WAGO csatlakozóval kötjük össze. A villanyszerelőnek már a kezdéskor tudnia kell a végpontokat, konyhagépek elrendezését, hogy a későbbiekben minden a megfelelő helyén tudjon csatlakozni a hálózatra. A dobozok beépítésénél is tudnunk kell az esetleges okosítás, lakásvezérlés beépítésének az igényét, mert ilyenkor mélyített dobozokat gipszelünk be, a vezérlőmoduloknak biztosítva helyet.
A mai villanyszerelésnek már több mint a fele a gyengeáramú hálózat, mozgásérékelők, nyitásérzékelők, LAN végpontok, tv végpontok, HDMI csatlakozás elrejtése, hangfalak kábelezése 5.1.
Mivel nem mehetnek egy csőben sokkal több csövet kell beépíteni, és a végpontok száma is jelentősen megnő, ami több vésést, marást eredményez, így szinte teljesen körbe marjuk a lakást, házat.  
Villanyszerelés alapszereléskor az elosztót is bekötöm, és így egy teljes rendszert adok át, ami a biztosítékok felkapcsolása után üzemképes, persze ezekhez a szerelvényekre is szükség van ami a második, befejező ütem.

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyszerel.blog.hu/api/trackback/id/tr9211747395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása